Direktlänk till inlägg 16 december 2008
Ingredienser ca 35 st 50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arlaköket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl mjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Arlaköket Kesella kvarg lätt, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.
Nu har jag bytt blogg. Så glöm inte, http://jjosefinelind.blogg.se Tack för att ni läste mig här, jag hoppas ni fortsätter att läsa min blogg även om jag har bytt. ...
Nu har jag bytt blogg. Så glöm inte, http://jjosefinelind.blogg.se Tack för att ni läste mig här, jag hoppas ni fortsätter att läsa min blogg även om jag har bytt. ...
Nu sitter jag på skolan och har haft teckenspråk. Imorse så åkte jag buss för första gången denna vecka pga knät. Det var lite jobbigt att gå till hållplatsen och knät gjorde lite ont. Men jag överlever. Nu började Jonna göra kemi B och jag orkar int...
Nu ska jag stänga ner datorn, gå till mitt rum och lägga mig i sängen och se på tv, äta ben and jerry's half baked. Jummi. God natt med er! :) ...
två oversize t-shirs/tunikor svart och grå från Gina Tricot "Secrets Deluxe", tog XL för att får den där oversize känslan. Tänk vad snyggt till sommaren med dessa kläder. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 |
|||||||
|